موازيكاري دستگاههاي دولتي معضل جدي صنعت غذاست
دبيرِ خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي موازيكاريهاي برخي از دستگاههاي دولتي از جمله اداره نظارت و سازمان استاندارد را از آسيبهاي جدي صنعت غذا دانست.
فیروز ابراهيمي با اشاره به نقش مهم صنعت غذا در بين صنايع خراسان رضوي، اظهار كرد: حدود 18 درصد از ظرفيت صنعتي استان به صنعت غذا اختصاص دارد و از 205 هزار اشتغال موجود در استان 22 درصد مربوط به اين صنعت است.
وي ادامه داد: در حوزه غذا ظرفيتها و مزيتهاي خوبي با توجه به منابع خدادادي، مرزهاي مشترك با همسايههاي خارجي و وجود زيرساختهاي خوب وجود دارد كه اگر به طور جدي حمايت شود ميتوانيم جايگاه بهتري در اين صنعت به دست آوريم.
ابراهيمي از زعفران به عنوان شاخصترين توليد صنعت غذا در استان نام برد و گفت: بدون شك زعفران نقش بيبديلي در صنعت غذاي استان دارد، همچنين در ساير مواد غذايي از جمله رب، كمپوت، كنسرو، قند، فرآوري و صنايع تبديلي نيز از جايگاه ويژهاي برخورداريم.
دبيرِ خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي ادامه داد: همچنين از نظر منابع طبيعي و سرمايهگذاريها نيز جايگاه وضعیت خوبی در این صنعت داریم.
وي عنوان كرد: با توجه به افزايش روزافزون جمعيت و نياز كشورهاي هدف، ميتوانيم با سرمايهگذاري بيشتر و حمايت ويژه از صنعت غذا در اين زمينه بسيار موفق عمل کنیم.
ابراهيمي با بیان اینکه تمامي سرمايهگذاري صنعت غذا توسط بخش خصوصي انجام ميشود، اظهار كرد: هيچگونه واحد توليدي دولتي در بخش غذا سرمایهگذاری ندارند اما حمايت دستگاه دولتي بايد از اين بخش صورت گيرد.
دبيرِ خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي بیان کرد: دولت ميتواند در خصوص تامين منابع مالي از سرمايهگذاران بخش خصوصي حمايت كند و با توجه به رويكرد صادراتي و توان موجود يكي از مواردي كه به اين بخش كمك ميكند كاهش موازيكاريهاي دستگاههاي دولتي است.
ابراهيمي در خصوص لزوم حمايت مالي و نقدي دولت از صنعت غذا، تصريح كرد: امروزه برگشت سرمايه در صنعت غذا به بيش از 6 ماه افزايش يافته است و اين امر لزوم حمايت دولت از سرمايهگذاران و تامين نقدينگي در اين حوزه را ميطلبد كه بايد در قالب مشوقهاي صادراتي و تامين نقدينگي صورت گيرد.
لزوم تدوین استراتژی بلندمدت در صنعت غذا
دبيرِ خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: همچنين با توجه به اهميت صنعت غذا بايد يك استراتژي بلندمدت با رويكرد صادراتي براي اين بخش تدوين شود كه در آن به صنعت غذا با توجه به محدوديتها و ظرفيتها پرداخته شود.
وي با اشاره به بحران آب به عنوان يكي از محدوديتهاي صنعت غذا، اظهار كرد: با توجه به كمبود منابع آبي ضرورتي ندارد روي كالاهايي كه توجيه اقتصادي ندارند تمركز كنيم و بايد در اين بخش اولويتها را مشخص كرده و با توجه به ظرفيتها به آنها بپردازيم.
ابراهيمي ادامه داد: براي مثال با توجه به بحران آب بايد از كشت و پرورش محصولاتي كه به آب زيادي نياز دارند از جمله چغندر خودداري كنيم و با ظرفيتسنجي به اين صنعت نگاه كنيم.
دبيرِ خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي از بالا بودن بهره بانكي براي صنعت غذا انتقاد كرد و گفت: صنعت غذا از سود چنداني برخوردار نيست بنابراين بالا بودن بهرههاي بانكي براي اين صنعت زيانآور است؛ در حال حاضر ما تنها كشوري هستيم كه نرخ بيمه كارگر در آن 30 درصد است و با وجود اين كه صنعت غذا از صنايع الزامي و استراتژيك است دولت ميتواند در اين زمينهها وارد كار شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.