بررسی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت و شکست کسب و کارهای کوچک
عنوان پاياننامه:
بررسی و اولویت بندی عوامل کلیدی موفقیت و شکست کسب و کارهای کوچک
(مطالعه موردی: صنایع غذایی و آشامیدنی شهرک صنعتی طوس-مشهد)
ارائه شده جهت دريافت کارشناسی ارشد
رشته مدیریت کارآفرینی
استاد راهنما:
دكتر حبیب ا… سالارذهی
نگارش: فاطمه دشتبان رخنه
Email: dashtban262@yahoo.com
اين پايان نامه با حمايت شركت شهركهاي صنعتي خراسان رضوي به انجام رسيده است.
چکيده
در زمینه کسب و کارهای کوچک تحقیقات زیادی انجام شده ولی تحقیق جامعی که در کنار عوامل موفقیت این کسب و کارها، شکست آنها را هم بررسی کند انجام نشده است. بر این اساس هدف تحقیق حاضر بررسی و اولویتبندی عوامل موفقیت و شکست کسب و کارهای کوچک می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ نحوهی گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. با توجه به موضوع تحقیق شش فرضیه مطرح می شود. جامعه آماری تحقیق، همه شرکتهای صنایع غذایی مستقر در شهرک صنعتی طوس مشهد می باشد. که از میان آنها تعداد 69 شرکت از روش نمونهگیری قضاوتی تصادفی با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند.
از پرسشنامه برای جمعآوری دادههای مورد نیاز در این تحقیق استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون خیدو و برای رتبهبندی ابعاد از تحلیل واریانس فریدمن استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که عوامل ششگانه مالی، فردی، قانونی، زیرساختی، آموزشی و اجتماعی- فرهنگی در موفقیت و شکست کسب و کارهای کوچک موثر هستند. همچنین بر اساس این یافتهها عوامل مالی، هم در موفقیت و هم در شکست کسب و کارهای کوچک بالاترین رتبه را دارا می باشد. از اینرو می توان گفت دولت باید در این راستا اقدامات گستردهای را آغاز نماید و این امر مورد توجه مسئولین دولتی ذیربط قرار گیرد. در پایان نیز پیشنهاداتی بر اساس نتایج تحقیق ارائه گردید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.