بازار داخلی زعفران ضعیفتر از بازار صادراتی آن
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی گفت: به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و استفاده از زعفران به عنوان یک کالای فانتزی و لوکس، مصرف این محصول در بازار کمتر شده اما صادرات آن تا پایان تیر ماه امسال 8 درصد رشد داشته است.
غلامرضا میری درگفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان افزود: با توجه به افزایش سطح زیر کشت، عملکرد خوب جهاد کشاورزی برای اطلاعاتی که در اختیار کشاورزان قرار داده و استفاده بهینه از آب، پیشبینی میشود راندمان تولید زعفران در سطح افزایش پیدا کرده و تولید امسال ما از سال گذشته بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه تا یک ماه آینده زعفران نو در بازار موجود است، گفت: زعفران سال گذشته به دلیل کیفیت پایینتر با اکراه خریداری میشود. هماکنون قیمت حداقل زعفران در هر کیلو 4میلیون و 750 تومان و قیمت حداکثر آن 5 میلیون و 750 هزار تومان است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی در خصوص ظرفیتهای زعفران به عنوان یک سوغات در مشهد گفت: اگر بازار سوغات بتواند افراد را جذب و فضایی وسیعی ایجاد کند که گردشگر بتواند از امکانات رفاهی و تفریحی استفاده نماید، قطعا مورد استقبال خواهد بود اما اگر بازاری باشد که باعث از بین رفتن کسب و کار سایرین شود، باید برای ایجاد آن تمهیداتی اندیشید.
میری ادامه داد: برای این منظور باید فکری به حال کسبه و کسانی که در هر حوزه تولیدی فعالیت میکنند، اندیشید، سپس بازار سوغات را راهاندازی کرد، در غیر این صورت اگر این چنین مکانی نباشد، بهتر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه نباید صدا وسیما و رسانهها از تبلیغ زعفران به عنوان یک محصول ملی مضایقه کند، تصریح کرد: در دنیا از زعفران به عنوان دارو، رنگدهنده طبیعی درلوازم آرایشی و بهداشتی و… استفاده میشود اما در ایران از این محصول تنها برای تزیین غذا یا تهیه شربت بهره میبرند.
میری خاطرنشان کرد: در حال حاضر در 22 استان زعفران کشت شده و همه تولیدات آنها نیز وارد بازار میشود اما هنوز برای این مقدار تولید، بازاری ایجاد نشده است که با تبلیغ خواص زعفران بتوان علاوه بر اشتغالزایی و ارزآوری، از کاهش قیمت این محصول و متضررشدن کشاورزان جلوگیری کرد.
نائب رئیس شورای ملی زعفران ایران بیان کرد: در حال حاضر رقبای ما به بازار زعفران ورود پیدا کرده و کشورهای دیگر در بازارهای عرضه حضور دارند. بنابراین باید از ارتقای کیفیت و صادرات پایدار این محصول حمایت شود.
میری با بیان اینکه قطعا همه کشورهای ورود یافته به بازار زعفران در این رقابت موفق نخواهند شد، عنوان کرد: به عنوان نمونه کشور اسپانیا 3 دهه پیش 35 تن زعفران تولید میکرد. آن زمان تولید ما حدود 7 تا 10 تن بود ولی در حال حاضر سطح تولید زعفران در کشور به مرز 350 تن رسیده و اسپانیا زیر یک تن زعفران تولید میکند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی افزود: بنابراین اگر بتوانیم همانطور که در آن مقطع خوب کار کردیم، در حال حاضر نیز این روند را ادامه دهیم، نگرانی از بابت آن چند کشوری که به تولید زعفران ورود پیدا کردهاند، وجود نخواهد داشت.
میری با بیان اینکه کاشت زعفران سالهااست که در ایران جریان دارد، اظهار کرد: در حال حاضر ایران زعفران 47 کشور را تامین میکند و در صورتی که حمایت از داشتن بازاری باثبات برای این محصول صورت گیرد، همچنان انحصار این محصول به دلیل کیفیت بالا و تولید قابل توجه آن، در اختیار ما خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ایران اولین تولید کننده زعفران در دنیاست، گفت: این محصول به قدری ارزشمند است که باید برای آن موزه زعفران داشته باشیم، به این معنا که فضایی باشد که واحدهای دارای برند و واحدهایی که در چارچوب قانون کار میکنند، در آن حضور یابند. با ایجاد نمایشگاهی دائمی برای گردشگران خارجی و داخلی در مشهد میتوان عظمت و توانمندی زعفران را بیش از پیش به نمایش گذاشت.
74 تعداد بازدید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.