بررسي انتقال تكنولوژي در بهبود عملكرد صنايع : مورد كاوي صنايع غذايي واقع در شهركهاي صنعتي خراسان رضوي
عنوان پاياننامه:
بررسي انتقال تكنولوژي در بهبود عملكرد صنايع : مورد كاوي صنايع غذايي واقع در شهركهاي صنعتي خراسان رضوي
ارائه شده جهت دريافت کارشناسی ارشد
رشته MBA
استاد راهنما:
دكتر جعفر نژاد
نگارش: مرضيه طالبي
Email :: marziehtaleby@yahoo.com
اين پايان نامه با حمايت شركت شهركهاي صنعتي خراسان رضوي به انجام رسيده است.
چکيده
تکنولوژی نماد دانایی در توسعه صنعتی و اصلی ترین منبع افزایش رقابت پذیری بنگاه ها و در نتیجه رقابت پذیری کل اقتصاد کشور می باشد لذا توسعه صنعتی بر مبنای تکنولوژی راهبرد اصلی نیل به رتبه های برتر اقتصادی در منطقه و جهان است . با توجه به اینکه رقابت اصلی در بازارهای جهانی توسط بنگاه ها صورت می پذیرد لذا برای افزایش توان رقابتی کشور می باید در جهت افزایش توان رقابتی در بنگاه ها حرکت نمود و کمک به ارتقاء توان تکنولوژیکی بنگاه ها از اصلی ترین سیایت های مرکز صنایع نوین کشور در این راستا است .
برای ایجاد امکان استفاده از تکنولوژی در محلهای دیگر نیاز به ابزاری داریم که تکنولوژی را به محل مورد نظر برسانیم . به عبارتی انتقال تکنولوژی الزامی است وقتی تکنولوژی به محل دیگر انتقال می یابد جامعه ساکن در آن ناحیه نیز از این مسئله نفع میبرد .
یکی از عواملی که می توان بر اساس آن چگونگی عملکرد صنایع غذایی را سنجید بررسی نقش انتقال تکنولوژی صورت گرفته می باشد . از جمله روشهای موثر بر بهبود عملکرد بنگاه ها توسعه توانمندی های تکنولوژیکی است . یکی از شاخصهایی که می توان بر اساس آن موفقیت انتقال تکنولوژی به بنگاه ها را سنجید بهبود عملکرد بنگاه ها میباشد . در این تحقیق تلاش شده تا نقش انتقال تکنولوژی را در بهبود عملکرد صنایع غذایی واقع در شهرکهای صنعتی استان خراسان رضوی یررسی کنیم . در نتایج تحقیق مشخص شد که انتقال تکنولوژی اثر مستقیمی بر عملکرد شرکتهای فعال در صنایع غذایی استان خراسان رضوی دارد و منجر به افزایش کیفیت و کاهش هزینه تولید و افزایش خدمات و انعطاف پذیری و تحویل به موقع شده است .جهت بررسی ابتدا ابعاد تکنولوژی را شناسایی و سپس جهت بررسی عملکرد به معرفی ابعاد عملکرد می پردازیم .
از دیدگاه نو از شریف و اسکاپ و بعضی از دانشمندان دیگر تکنولوژی را شامل 4 بعد می دانند .
1- سخت افزار 2- نرم افزار 3- نیروی انسانی 4- سازماندهی و مدیریت
برای سنجش ابعاد عملکردی در ابتدا محقق مدل گاروین را انتخاب نموده که در ادامه تحقیقات با برررسی و مصاحبه با اساتید و مسولان صنایع غذایی به این نتیجه رسید که بعد کیفیت را فقط از مدل گاروین و دیگر ابعاد یعنی هزینه , انعطاف پذیری و تحویل به موقع و خدمات را از جدولی که در ادبیات تحقیق آورده شده استفاده کند که براساس آن در چهارچوب نظری در بعد عملکردی به پنج بعد که در سوالات آورده شده اشاره شده است .
داده های مورد نیاز برای تایید یا رد این سوالات توسط یک پرسشنامه بسته با 20 سوال 5 گزینه ای گردآوری شده است و ابعاد تکنولوژی را براساس مدل نوازشریف استفاده و به علت این که در این پایان نامه تاکید زیادی بر ابعاد تکنولوژی نداریم از 9 سوال استفاده شده است . چون متغیر های تحقیق از نوع فاصله ای بوده و به این منظور از طریق آزمون اسمیرنوف کولموگروف نرمال بودن توزیع داده ها بررسی شد . پس از اطمینان از توزیع طبیعی داده ها از آزمون T استودنت همبسته و ویلکاکسون استفاده شد .
لطفا پایان نامه رابرای استفاده درمقاله برایم ارسال بفرمائید خیلی متشکرم
با سلام و خسته نباشید
ضمن عرض تشکر از حسن نظر جنابعالی در بازدید از سایت خانه ، متن کامل پایان نامه را در اختیار نداریم . شما میتوانید با خود شخص ارائه دهنده از طریق ایمیل زیر در تماس باشید و درخواست خود را اعلام بفرمایید . با تشکر
marziehtaleby@yahoo.com