تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی مغفول مانده است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی گفت: دانشگاهها و مراکز پژوهشی باید تولیدکننده تکنولوژی باشند و این علم باید در اختیار توسعه استان قرار گیرد.
راضیه علیرضایی در نشست مشترک فعالان و مدیران ارشد صنعت غذای استان و پژوهشگران پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد با بیان اینکه سهم صنعت بر مواد غذایی استان زیاد است، اظهار کرد: در برخی از صنایع غذایی، سهم خراسانرضوی در کشور بیهمتاست.
وی وجود مراکز زیاد صنعت غذایی، شرکتهای پژوهشی حوزه صنعت غذا، وجود چندین پژوهشکده و مرکز پژوهش دانشگاه در این حوزه و سازمانهای مرتبط با حوزه صنعت غذا را از ویژگیهای آشکار این صنعت استان برای تکمیل چرخه صنعت غذا دانست و افزود: در استان، پتانسیل خوبی در حوزه صنایع و پژوهشکده مربوط به غذا وجود دارد و برای اینکه بتوانیم به عمق تکنولوژی این صنعت دست یابیم باید صنعت غذا را از ابتدا تا انتها در استان تولید کنیم.
علیرضایی یکی از موضوعات مهم این بخش را بحث تجاریسازی عنوان و تصریح کرد: یکی از مواردی که در استان از آن غفلت شده است، بحث تجاریسازی پروژههای تحقیقاتی است و باید این موضوع در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه صنعت و مراکز پژوهشی باید سر راهی قرار گیرند که مسائلی که چالش برانگیز است در آن راه رفع شده باشد، تصریح کرد: باید امروز آیندهنگرانه به ایستادگی یک رفتار صنعتی و رقابتپذیر بیندیشیم و این کار اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه برای تولید یک محصول همه عوامل از ابتدا تا انتهای آن در کنار هم باشند.
همچنین معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسانرضوی با بیان اینکه اولویت ما تکمیل چرخه فناوری است، اظهار کرد: ماموریت جهاد دانشگاهی در چشمانداز 20ساله کشور، گسترش مرزهای دانش و انجام پژوهشهای کاربردی برنامهریزی شده و بهکارگیری آن میباشد.
بیدخوری افزود: هدف ما تولید محصول نیست؛ اما میخواهیم پژوهشهایی را انجام دهیم که تکمیلکننده فرایند صنعت باشد و به محصول برسد و این آمادگی را داریم که از ابتدای تولید یک محصول در کنار صنعت باشیم.
در ادامه این جلسه جهاد دانشگاهی خانم حسینی و میلانی به بیان مشخصات دو پروژه تحقیقاتی که توسط جهاد دانشگاهی مشهد در خصوص تولید رنگهای طبیعی خوراکی و تولید فرآوردههای حجیم انجام شده است، پرداختند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.