کد خبر: 33106 | زمان مخابره: ۱۵:۰۶:۵۲ - چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ | بدون نظر | دفعات مشاهده : 34 بازدید | |

دبیرکل خانه صنعت ، معدن و تجارت استان خراسان رضوی ؛ برندهای صنعت غذا، سرمایه‌های اجتماعی

نشست خبری دومین نمایشگاه گردشگری خوراک، صنعت غذا و شیرینی با حضور جمعی از مسئولان و فعالان صنفی در محل هتل همای شماره یک مشهد در حالی برگزار شد که همه سخنرانان روی یک نکته اتفاق نظر داشتند و آن این بود که مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای جذب گردشگر دارد و با اتکا به صنعت غذا، از همین حالا می‌توان روزهای خوبی برای رونق گردشگری در این کلان‌شهر را نوید داد.

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در ابتدای این نشست، با اذعان به این نکته که صنعت غذا یکی از موفق‌ترین بخش‌های اقتصادی در مشهد به شمار می‌رود گفت: می‌توان از این ظرفیت برای توسعه گردشگری در پایتخت معنوی ایران بهره‌برداری کرد.

علی رسولیان افزود: مشهد با ٣ میلیون جمعیت ساکن و ٢٧ میلیون زائر ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه گردشگری زیارت دارد که باید از آن‌ها برای توسعه اقتصادی خراسان رضوی استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از اشتغال مشهد را صنعت غذا تشکیل می‌دهد، ادامه داد: در سند توسعه خراسان رضوی، محور اصلی پیشرفت مشهد با توجه به ظرفیت‌های موجود در این کلان‌شهر، مسئله گردشگری ذکر شده است.

﷯ نقش صنعت غذا در افزایش ماندگاری زائران 

مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: یکی از بخش‌های اثرگذار در حوزه گردشگری که می‌تواند به افزایش میانگین مدت ماندگاری زائران در مشهد مقدس بینجامد صنعت غذاست که خوشبختانه تا امروز نقش خود را به‌خوبی ایفا کرده است.
وی گفت: افزایش حتی یک‌روزه مدت ماندگاری زائران در پایتخت معنوی ایران علاوه بر ایجاد اشتغال در بخش‌های خدماتی و گردشگری می‌تواند به توسعه اقتصادی استان کمک شایانی کند.
رسولیان با اذعان به اینکه بخشی از تقاضای ورود به مشهد بعد از زیارت بارگاه منور حضرت رضا(ع) به صنعت غذا ارتباط دارد، اظهار کرد: نرخ اشتغال در استان رو به کاهش است و در این زمینه، فعالان صنعت غذا و اتحادیه‌های صنفی نقشی بسزا ایفا کرده‌اند که شایسته تقدیر است.
وی گفت: به رغم اینکه تا چند سال قبل پروژه اقتصادی کلانی در خراسان رضوی وجود نداشت و عمده بخش خصوصی را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل می‌دادند، به دلیل حضور سالانه میلیون‌ها زائر در کلان‌شهر مشهد، این استان همواره در رتبه سوم منابع بانکی قرار دارد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: با اینکه در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌های بسیار خوبی در حوزه فولاد خراسان رضوی انجام گرفته است، نقش واحدهای خدماتی و تولیدی در اقتصاد استان همچنان پررنگ است.
وی با تأکید بر لزوم بهبود شرایط اقتصادی موجود گفت: باید ممنون باشیم که به رغم کج‌سلیقگی‌ها و صدور بخشنامه‌های گاه و بی‌گاه، بخش خصوصی توانمند استان با قوت و قدرت به کار و تلاش ادامه می‌دهد و در توسعه اقتصادی نقش‌آفرینی می‌کند.
به گفته رسولیان، قرار است کمیته‌ای برای مقابله با تحریم‌ها در استانداری خراسان رضوی تشکیل شود که می‌توان برای تحقق اهداف مدنظر، از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه استفاده کرد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته برای برگزاری دومین دوره نمایشگاه صنعت غذا گفت: بدون شک، این نمایشگاه فرصت بسیار مناسبی برای تقویت روحیه امید در بین اقشار مختلف مردم و فعالان این صنعت خواهد بود.
وی تزریق فضای ناامیدی را یکی از ابزارهای اصلی دشمن در مواجهه با قدرت جمهوری اسلامی ایران برشمرد و افزود: قبول داریم که در عرصه‌های مدیریت اقتصاد، کج‌سلیقگی‌هایی وجود دارد اما باید با بهره‌گیری از فرصت‌های موجود، زمینه مقابله با تهاجم اقتصادی دشمن را فراهم آوریم و از گردنه‌های ایجاد‌شده عبور کنیم.
رسولیان تأکید کرد: بدون شک، نمایشگاه صنعت غذا به مثابه فرصتی طلایی برای رونق گردشگری مشهد، می‌تواند ظرفیت‌های غذایی این کلان‌شهر را در عرصه‌های ملی و بین‌المللی ارائه کند.
وی با بیان اینکه برندهای بسیار خوبی در صنعت غذای مشهد داریم افزود: این برندها باید توسعه پیدا کنند و جهانی شوند. در نمایشگاه صنعت غذای مشهد، فعالان صنفی تلفیق علم و تجربه را به نمایش می‌گذارند که نتیجه آن توسعه برندینگ در این عرصه خواهد بود.

﷯ دچار روزمرگی شده‌ایم

مشاور وزیر و رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور هم که از دیگر سخنرانان این نشست بود گفت: اگر قرار است در مسیر استانداردسازی صنعت غذا حرکت کنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که آیا مطابق الگوها، هویت خودمان را به دنیا عرضه کرده‌ایم یا خیر.

غلام‌عباس ارباب‌خالص با بیان اینکه می‌توان به صنعت غذا نگاهی هنری و خدماتی داشت افزود: متأسفانه در حوزه غذایی دچار روزمرگی شده‌ایم در صورتی که هرکدام از فعالان در این صنعت یک ژنرال در عرصه اقتصاد است و بخش عمده‌ای از درآمد دولت‌ها در بخش گردشگری به حوزه غذا بازمی‌گردد.
وی ادامه داد: نمایشگاه صنعت غذا رویدادی بسیار ارزشمند برای معرفی ظرفیت‌های کلان‌شهر مشهد در این حوزه بود که برای برگزاری دومین دوره آن، برنامه‌ریزی‌های بسیار خوبی انجام گرفته است.

﷯ برندهای صنعت غذا، سرمایه‌های اجتماعی

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم در ادامه این نشست گفت: ٢ صنعت غذا و پوشاک به دلیلِ داشتن مزیت‌های ذاتی، در هر شرایطی اعم از تحریم و رکود، با مشکل کمبود تقاضا مواجه نمی‌شوند.
فیروز ابراهیمی با بیان اینکه برندهای صنعت غذایی مشهد به سرمایه‌های بزرگ اجتماعی تبدیل شده‌اند افزود: به لحاظ ارتقای کمی و کیفی صنعت غذا طی سال‌های اخیر توفیقات بسیار خوبی داشته‌ایم اما نباید دچار غرور شویم.
وی با بیان اینکه به رغم مزیت‌های موجود در اقتصاد خراسان، سرانه درآمد مردم در این استان وضعیت مناسبی ندارد افزود: علاوه بر جمعیت شش‌ونیم‌میلیون‌نفری خراسان رضوی، بر اساس آمارها سالانه ٢٨ میلیون گردشگر خارجی و داخلی به این استان سفر می‌کنند. این در حالی است که میانگین سرانه درآمد خراسانی‌ها ٧۵ درصد کل کشور است.
ابراهیمی اظهار کرد: خراسان رضوی در مقایسه با بسیاری از استان‌های دیگر کشور از شرایط و ظرفیت‌های اقتصادی بهتری برخوردار است. باید با بهره‌گیری از آن‌ها زمینه توسعه عادلانه را فراهم کرد.
وی گفت: در عمده شهرهای گردشگرپذیر دنیا برای حتی یک دلار پول باقی‌مانده در جیب گردشگران برنامه‌ریزی می‌شود اما متأسفانه در مشهد برای افزایش ماندگاری زائران و کسب درآمد از محل توسعه گردشگری برنامه‌ای نداریم.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به وجود ۶٠ درصد ظرفیت هتل‌های کشور در مشهد گفت: در کنار ظرفیت‌های خوب اقامتی و وجود رستوران‌های با کیفیت غذایی مطلوب، شرایط پروازی به مقصد مشهد هم در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد. بنابراین چرا نباید از این ظرفیت‌ها برای توسعه اقتصادی استفاده کرد؟
وی ادامه داد: عمده زائرانی که به مشهد سفر می‌کنند ممکن است به دلیل استفاده از خدمات، برای مدیریت شهری بار مالی داشته باشند اما سرمایه‌دارانی که با هدف سرمایه‌گذاری و حضور در نمایشگاه‌های اقتصادی در این کلان‌شهر حضور پیدا می‌کنند و میانگین مدت اقامت آن‌ها حدود ٧ روز است ظرفیت خوبی برای توسعه اقتصادی به شمار می‌روند.
ابراهیمی با بیان اینکه در روزهای اخیر فضای پرتنش ارزی در کشور آرام شد و ثبات تا اندازه‌ای به اقتصاد ایران بازگشت افزود: فضای تولید و اقتصاد، برنامه‌محور است و پیش‌نیاز آن ایجاد ثبات در مباحث بانکی و مالی می‌باشد که خوشبختانه طی یک هفته گذشته، جهش قیمتی ارز حالتی ایستا به خود گرفت و معکوس شد.
وی با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی نباید نگران تحریم‌های ١٣ آبان باشند افزود: امروز شرایط باثبات‌تری در مقایسه با سال ٩١ داریم زیرا علاوه بر ایجاد اختلاف میان آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تحریم‌ها، پیمان‌های پولی دوجانبه نیز با برخی از کشورها در حال انعقاد است که امیدواریم به ثبات هرچه بیشتر حوزه اقتصادی کشور کمک کند.
دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: بر اساس قانون رفع موانع تولید، تصمیم‌گیری بدون حضور بخش خصوصی ممنوع است. بنابراین دولتمردان را به رعایت منافع ملی و پرهیز از دامن زدن به اختلافات و صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه دعوت می‌کنم.

﷯ غذای باکیفیت، مزیت نسبی مشهد 

رئیس اتاق اصناف مشهد هم در ادامه این نشست، غذای باکیفیت را یکی از مزیت‌های نسبی کلان‌شهر مشهد دانست. او گفت: به عنوان متولیان این حوزه، باید مزیت نسبی مشهد در صنعت غذا را تا جایی که می‌توانیم برجسته کنیم و به رخ دیگران بکشیم.
محمد بنانژاد افزود: باید اذعان کنیم که در تبلیغ و معرفی ظرفیت‌های مشهد در برخی از حوزه‌ها به‌ویژه صنعت غذا با کم‌کاری‌هایی مواجهیم که باید با برگزاری نمایشگاه‌های اختصاصی جبران شود.
وی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی موجود باید همواره نگاهمان به درون باشد اظهار کرد: باید به دنبال این باشیم که چگونه می‌توانیم تهدید و تحریم را به نقطه قوت تبدیل کنیم و از آن نهایت استفاده را ببریم.
رئیس اتاق اصناف مشهد خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال دومین نمایشگاه اختصاصی گردشگری خوراک ، صنعت غدا و شیرینی به‌مراتب بهتر از سال گذشته برگزار شود.
وی ادامه داد: یکی از نقاط قوت رویداد نمایشگاه صنعت غذا این بود که برگزاری آن صرفا به یک جشنواره و نمایشگاه محدود نبود و در خلال آن نشست‌های تخصصی بسیار خوبی برگزار شد که نتایج ارزشمندی به دنبال داشت.
بنانژاد تأکید کرد: نمایشگاه گردشگری خوراک، صنعت غذا و شیرینی می‌تواند نقطه عطفی در معرفی هرچه‌بهتر ظرفیت‌های صنعت غذای مشهد باشد.

﷯ فعالان صنعت غذا، گلادیاتورهای زخم‌خورده

رئیس شورای سیاست‌گذاری دومین نمایشگاه گردشگری خوراک، صنعت غذا و شیرینی هم در این نشست گفت: کسانی که در صنعت غذا برای این کشور می‌جنگند گلادیاتورهای زخم‌خورده از فقر دانایی و بخشنامه‌های خلق‌الساعه هستند.
علیرضا نبی افزود: اگر امروز کسی به فکر عزت و اقتدار ایران است، باید آستین بالا بزند و در جهت ایجاد ثبات اقتصادی نقش خود را به‌درستی ایفا کند.
وی بیان کرد: نمایشگاه گردشگری خوراک، صنعت غذا و شیرینی در تلاش است قدرت مشهد در این حوزه را به رخ دیگر شهرها و کشورهای جهان بکشد



ارسال نظر


آخرین خبرها