دغدغه های یک تولیدکننده نان صنعتی
یک تولیدکننده نانهای صنعتی در مشهد مدعی شد: مردم مصرف نان سنتی را در هر سطح بهداشتی که تولید شود، به نوع صنعتی آن ترجیح می دهند.
وی ادامه داد: همچنین برهی نانواییهای سنتی از جوش شیرین به جای خمیرمایه استفاده می کنند تا هزینه هایشان زیاد نشود در حالی که در تولید نان صنعتی راهی برای استفاده از جوش شیرین وجود ندارد لذا تولیدکننده صنعتی از خمیرمایه با قیمتی سه برابر جوش شیرین بهره می گیرد که تضمین کننده سلامت مصرف کننده است.
مدیرعامل کارخانه گندم دشت مشهد گفت: کارخانه نان صنعتی هزینه های جانبی زیادی مانند بهداشت، استاندارد، پروانه ساخت و موارد مشابه نیز دارد که نانواییهای از چنین هزینه هایی مستثنی هستند.
به اعتقادی وی: از آنجا که همیشه مشتری دائم برای نان سنتی وجود دارد، نانوای سنتی پز دغدغه افزایش کیفیت ندارد و در تولید خود خلاقیت به خرج نمی دهد.
نوری افزود: دو نرخی بودن قیمت آرد چالش بزرگی در سالهای گذشته بوده که در دولت فعلی با آزادپز کردن بخشی از نانواییها برای رفع این چالش تلاش می شود.
وی بر این باور است: یکسانسازی نرخ آرد و حذف یارانه آن منجر به افزایش کیفیت نان، اقبال مردم به مصرف نان سالم و باکیفیت و توسعه این شاخه صنعتی می شود.
این تولیدکننده نان صنعتی ادامه داد: دولتهای پیشین به مصوبات و قوانین در زمینه گسترش تولید نان صنعتی عمل نکرده اند.
وی گفت: بر اساس آیین نامه اجرایی سال 1386 در بودجه سالانه مقرر شد تا پایان همان سال 40 درصد نان مورد نیاز هر استان توسط کارخانه های نان صنعتی تامین شود که هیچ وقت محقق نشد.
مدیرعامل کارخانه گندم دشت مشهد اضافه کرد: امتیازاتی از قبیل حق بیمه، معافیتهای مالیاتی، اختصاص نرخ هزینه مصرف انرژی مشابه نانواییهای سنتی، تامین یارانه سود تسهیلات بانکی به میزان پنج درصد، قطع آرد یارانه ای مراکز خاص، فرهنگ سازی صدا و سیما برای مصرف نان صنعتی که براساس قانون به تولیدکنندگان نان صنعتی در کشور اختصاص می یافت نیز تاکنون اجرا نشده است.
کارخانه گندم دشت مشهد از سال 1391 با تولید 130 نوع محصول در قالب سه برند ‘مزرعه، برشت و نابت’ برای 200 نفر به صورت مستقیم و 900 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
این کارخانه نانهای صنعتی به دلیل مشکلات اقتصادی تنها با 35 درصد ظرفیت خود مشغول فعالیت است.
ظرفیت اسمی تولید نان در کارخانه گندم دشت مشهد 45 تن در روز است که اکنون 20 تن در روز با ماندگاری حداکثر هفت روز تولید دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.