شناسایی فرصتهای کارآفرینی در بیوتکنولوژی غذایی در ایران
عنوان پاياننامه:
شناسایی فرصتهای کارآفرینی در بیوتکنولوژی غذایی در ایران
ارائه شده جهت دريافت کارشناسی ارشد
رشته مدیریت کارآفرینی گرایش کسب و کار جدید
استاد راهنما:
دکتر محمود احمدپور داریانی
نگارش: هادی صنعتی
Email :sanati.hadi@yahoo.
اين پايان نامه با حمايت شركت شهركهاي صنعتي خراسان رضوي به انجام رسيده است.
چکيده
جمعيت جهان تا اواسط قرن حاضر، دو برابر خواهد شد. روند روبه رشد جمعیت و کاهش منابع غذایی تجدید ناپذیر و همچنین تغییر نگرش مصرف کنندگان مواد غذایی خصوصاً در كشورهای در حال توسعه مانند ایران به استفاده از مواد افزودنی طبیعی ، روشهای نوینی را برای تامین غذای سالم و ایمن می طلبد ،که دانش بیوتکنولوژی می تواند به نیازهای آینده صنعت غذا پاسخ مناسب بدهد. هدف از پژوهش حاضر ، بررسی روندهای در حال ظهور و شناسایی فرصتهای کارآفرینانه در صنعت بیوتکنولوژی غذایی می باشدکه از منظر هدف آن ، کاربردی بوده و بر حسب روش گرداوری داده ها ، پژوهشی آمیخته و از نوع کیفی و کمی می باشد. در بخش کیفی پژوهش ، اسناد و مطالب داخلی و خارجی از روندها و کاربردهای بیوتکنولوژی مورد مطالعه قرار گرفته و با انجام مصاحبه با 8 نفر از خبرگان بیوتکنولوژی و صنایع غذایی ، تعداد 99 فرصت کارآفرینانه در 10 حوزه مرتبط با صنعت غذا شناسایی گردیده است. در بخش کمی پژوهش ، از طریق ارائه پرسشنامه به 70 نفر از خبرگان صنعت مورد مطالعه ، بسترها و وضعیت موجود و همچنین امکان پذیری توسعه بیوتکنولوژی در صنایع غذایی ایران مورد بررسی قرار گرفته و اولویت بندی فرصتهای شناسایی شده از نقطه نظر خبرگان صورت پذیرفته است و نهایتا با استفاده از نرم افزار SPSS نتایج بدست آمده از پرسشنامه ها ، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته که بیشترین اولویت به “تولید آنزیمهای مورد نیاز صنایع غذایی بروش بیوتکنولوژی” و کمترین اولویت به “تولید فراورده غذایی کومیس بروش تخمیر” اختصاص یافته است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.